Būvniecības izmaksas

Ik pa laikam pavīd jautājums par izmaksām. Ilgi turējos pret, bet nu pabeidzot sezonu izlēmu, ka nopublicešu izmaksu tabulu ar pilnu detalizāciju. Spiežam virsū bildei.

Nedaudz gan apbēdināšu tos kas vēlas redzēt mājas izmaksu tāmi – tās joprojām nebūs, bet pagrabam lūdzu – pilna detalizācija pa pozīcijām ar visiem apjomiem.

Kopumā izmaksas sastāda mazāk kā 6000EUR jeb nedaudz zem 150EUR/m2 par pabeigtu pagrabu ar visām durvīm, elektrību, dabīgo ventilāciju un zemes uzkalnu pa virsu. Ja pieskaita vēl vējtvera platību tad cena nokrīt vispār līdz 125EUR/m2. Atceros kā izstādēs par līdzīgām naudām skatījos stiklašķiedras un gatavos betona mikropagrabus, ko tāpat ir jāpierok zemē. Abstrahējoties no izmantotiem materiāliem, tad no izmaksām sanāk vainu nopirkt vienu mikro pagrabu, vai uzbūvēt 3 pilnvērtīgus pagrabus kopā.

Protams apskatot tāmi redzēsiet, ka darba izmaksas ir tikai pie vienas pozīcijas – mūrēšana – to ar kaimiņiem izlēmām nedarīt paši, bet piesaistīt celtnieku. Pārējo gan paši savām rokām. Kāpēc vispār tad dalos ar informāciju? Lai iedrošinātu arī citus uzņemties darīt vairāk pašam, īpaši ja tās ir mazēkas, kur viss kas formāli ir jāizdara jāsaskaņo ar pašvaldību novietojums un tālāk var būvēties pašam. Pat ja nesanāks viss ideāli, būs iegūta kaudze pieredzes un galvenais varēs ar smaidu pateikt – šo uztaisīju ES.

 

Šis ieraksts tika publicēts Būvniecība, Pagrabs ar birkām , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

7 Responses to Būvniecības izmaksas

  1. Persiks. saka:

    Saimniecības ēkas izmaksas nekad,nekad nebūs publicētas? Interesanti būtu sarēķināt,ja to pašu no fibo būvētu.

    Patīk

    • Ernests saka:

      šķūņa izmaksas iespējams ka būs, viss atkarīgs kad pabeigs. Bet lai salīdzinātu ar keramzīta sienām varu dot jau tagad hintu:
      kokmateriāls sienu karkasam – 400EUR
      naglas un dzelži – 100EUR
      OSB – 300EUR
      kokšķiedru plātni neskaitu jo tā ir jau apdare, kas ir pielīdzināma keramzīta fasādes apdarei.
      Tātad 800EUR par ko var nopirkt 8m3 keramzīta un uzmūrēt 40m2 sienas paša rokām

      Patīk

  2. Raivis saka:

    Man saimniecīoba ēka 60kv.m. ar dārgo eternīta jumtu izmaksāja laikam ap 4000eur, viss darbs savs. Neskaitot spāres, visas sienas, konstrukcijas būvētas no daudziem jo daudziem kokmateriālu pārpalikumiem, kas palika pāri no mājas.

    Patīk

  3. Atbalsojums: Latvijas blogāres apskats #98 (30.10.-05.11.). – BALTAIS RUNCIS

  4. Aivars L saka:

    Tajā izmaksu tabulā traktorsstundu izmaksas ir aizmirsušās. Parasti ir 25-35 EUR/h

    Patīk

Dalies ar savu viedokli

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.