Ēkas energoefektivitāte – A klases māja

Lūk neatkarīgs novērtējums uzbūvētajam. Abstrahējoties no patīk/nepatīk, lēts/dārgs, kantains/apaļš – viens vienīgs novērtējums – cik dārgi turpmāk būs dzīvot šādā mājā (lasi kādi siltuma zudumi un apkures rēķini).

Atgādināšu, ka projekts mājai tapa 2013/2014 gadā, kad par labu projektu skaitījās 100mm siltinājums sienā un 50mm grīdā, bet būvējot tika saņēmts daudz kritikas par neoptimāliem mezgliem.

Šis ieraksts tika publicēts Apkure, Būvniecība, Ekspluatācija, Siltināšana ar birkām . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

9 Responses to Ēkas energoefektivitāte – A klases māja

  1. Janis saka:

    Kas tādus taisa, cik maksā?

    Patīk

  2. Ivars saka:

    Ļoti labi, domāju, jebkuram būvētājam gan projektējot, gan pēc tam būvējot būtu jāpiedomā, kāds cipars beigās sanāks šajā sertifikātā. Un ne jau papīra dēļ, cilvēki paliek izglītotāki un ar laiku šāds papīrs būs būtisks izvēloties pirkt to vai citu ēku.

    Skatoties tavu sertifikātu radās daži jautājumi:
    1. Kāpēc kreisajā pusē rādītājs ir 30, bet labajā pusē patēriņš kopā ir 62,86? Vai tad tiem abiem nav jāsakrīt?
    2. Ja tev rādītājs ir 30, tad kāpēc apakšā nav ķeksītis pie “izpilda gandrīz nulles prasības”?
    3. Kas tavā gadījumā ir atjaunojamie energoresursi?
    4. Vai šo dokumentu taisa ņemot vērā tikai iebūvēto materiālu parametrus un biezumus, vai arī skatās mezglu risinājumus un kaut ko mēra uz vietas (piem. tas pats gaisa spiediena tests)?

    Patīk

    • Ernests saka:

      Tā ir standarta pagaidu energosertifikāta forma. Formāli man ir 30,43 kas ir vairāk nekā līdz 30, tāpēc nav gandrīz nulles enerģijas māja 🙂
      Kopējais patēriņš ir ieskaitot karsto ūdeni, apgaismojumu un ventilāciju – arī pasīvajai un nulles mājām šīs pozīcijas nav atceltas un eksistē. (Visi jā mēras tikai ar apkures ciparu)

      Publicējis 1 person

      • Zigis saka:

        30 vai 30,43 nemaina faktu par gandrīz nulles ēkas sasniegšanas iespējām…

        Patīk

      • Zigis saka:

        Interesanti gan, tagad mājai novērtējums uz 30,43 kWh/m2, bet pirms kāda laiciņa pats publicēji savas mājas gāzes patēriņa datus, kur patēriņš bija tuvāk pie 60 kWh/m2…

        Patīk

  3. Kaspars saka:

    Izskatās kāds taisās uz mājas nodošanu…?

    Patīk

  4. būvētājs saka:

    Man mājā viss ir uz elektrību – kopējais gada visas elektrības patēriņš ir 7350kwh un mājas platība 247m2, tad sanāk 29,75 kwh/m2 ? Ja noņem sadzīves patēriņu ~3000kwh, tad sanāk pat 17,61 kwh/m2. Tas tāds empīriskais aprēķins – jeb tomēr elktrību nerēķina 1 pret 1?
    Diez ko ierakstīs energosertifikātā…

    Patīk

Dalies ar savu viedokli

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.