Haemmerlin expert alpha 100

Tur kur ir zemes darbi un grunts pārvietošana, nav iespējams iztikt bez ķerras. Ja krievu laikos izvēle aprobežojās ar 2-3 izvēlēm, no kurām atceros – sarkanā krāsā kārtīgu celtniecības ķerru ar cietu riteni, rāmi no leņķa dzelzs un pašsvaru tādu, ka piekraujot ar smiltīm reizēm pat no vietas nebija iespējams izkustināt, bet pēc mēslojuma kravas izvadāšanas mugura parasti vairs negribēja diez ko labi locīties; un otru – fermeru variantu – metāla kaste uz diviem spieķotiem riteņiem un atgāžamu kāju – bērnībā ar māsicām viens otru tādā vizinājām, kamēr laukos pamatā to izmantoja kā piena kannu pārvadāmo vai “piekabi” kas piestellēta pie mopēda Rīga.Šodien ķerru izvēle ir daudz plašāka – gan cenu ziņā gan ietilpības,izvēle ir daudz grūtāka – alumīnija, plastikāta, vienasu, divasu, 80-100-120-160-250 litru ietilpība, šauras,platas, seklas, dziļas, cinkotas, krāsotas utt.utml, tāpēc izvēle jāveic apdomīgi.

Tāpēc arī būvdarbiem, jo īpaši zemes darbiem vēlējos izvēlēties kārtīgu un izturīgu ķerru, kas būtu vienlaikus ietilpīga, gan no konstrukcijas viedokļa mazinātu slodzi uz muguru pārvadājot lielus smagumus. Apskatot piedāvāju konstatēju ka ir divas izvēles – noname ķīna vai Haemmerlin no Francijas? Pataustot vienas un otras tapa skaidrs, ka ķīnietis nebūs ilgdzīvotājs, tāpat ir bijusi pozitīva pieredze ar Haemmerlin ķerrām, jo mūsu mājas sētnieks tādu lieto jau 6 gadus visam pēc kārtas dienu no dienas.

IMG_2657

Izvēle pateicoties Kuršu konsultantam un akcijas cenai krita uz Haemmerlin expert alpha 100l pa 69.99EUR faktiski 2 iemeslu dēļ:

  • pilnīgi viss rāmis ir no metāla caurules – arī kas svarīgi atbalsta vieta ķerras priekšgalam, kur citiem modeļiem vainu nekā nav vai ir 2 pieskrūvētas metāla līstītes.
  • riteņa diska un gultņa vieta ir no metāla un cieši sametināti savā starpā – tas nozīmē ka nav plastmasas detaļu kam izdilt vai izļurkāties.

Protams pilnas atsauksmes būs pēc pamatu izrakšanas, bet pirmās sajūtas pozitīvas- stumjot pilnībā piekrautu ar grunti vai metāllūžņiem ķerru nejūt kravas smagumu. Pati ķerra ir stabila un nerodas sajūta, ka braucot ar iekrautiem metāllūžņiem pa nelīdzenu būvlaukumu ķerrai būtu tendence apgāzties. Vēl viens pluss par rokturiem, kas ir no patīkama un ērta gumijota materiāla, salīdzinājumam ķīniešu ķerrām rokturi vairumā gadījumu ir no cietas plastmasas ar profilētu tvēriena vietu, tādējādi darbs bez cimdiem varētu būt ilgtermiņā apgrūtinošs.

Šis ieraksts tika publicēts Instrumenti. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

3 Responses to Haemmerlin expert alpha 100

  1. Kurā tieši Kuršu veikala pirkta?

    Patīk

  2. Atbalsojums: baltais runcis Latvijas blogāres apskats #6 (07.07.-13.07). | baltais runcis

Dalies ar savu viedokli

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.