4 soļi kā sakārtot elektrības pieslēgumu – pieslēguma jaudas samazināšana

Šo jau varēja izdarīt sen, bet nu kad jaudas maksa pieaugusti, tad daudzi prasa ko un kā.

Dodamies uz e-st.lv , autorizējamies un atveram https://mans.e-st.lv/lv/private/paterini-un-norekini/paterinu-grafiki/

Tālāk izvēlamies mēnesi un stundas griezuma datus. No šī grafika ir skaidri redzams, ka jūlija mēnesī nevienu stundu patēriņš nav bijis lielāks par 2,5kwh (ar visu to ka mājās ir elektriskā indukcijas plīts, boileris, siltumsūknis un dārzu laista spice)

Tālāk apskatamies kas notiek ziemā

Šeit jau redzams, ka tipveida slodze sasniedz 4,5kw stundā ar vienu pīķi 6kw stundā (nostrādāja siltumsūkņa elektriskā piesildīšana).

No šiem 2 grafikiem iespējams izsecināt, ka pēc būtības man šobrīd pietiek ar 6kw *1,5 = 9KW pieslēgumu, kas atbilst 3fāzes 16A pieslēgumam. Nākamais apskatot elektroiekārtas un to tehniskos datu skaidrs ka siltumsūknis ar datu lapā ierakstīto pieslēguma drošinātāju 3f 20A ir lielākais patērētājs.

Ko daram tālāk?

esam uz https://mans.e-st.lv/lv/private/pieteikt-pakalpojumu/st-pieslegumi/ un izvēlamies Slodzes samazināšanu

izvēlamies kuram objektam gribam samazināt slodzi, ievadam jauno vērtību, apstiprinam pieteikumu un viss , nākamais rēķins būs mazāks.

p.s. Samazināt slodzi var bez maksas paaugstināt slodzi ir maksas pakalpojums un var izmaksāt par vairākus simtus, tāpēc sākumā pārliecinieties un pārbaudiet visus datus!

P.p.s. Ieraksta autors parādīja principu un nenes nekādu atbildību par trešo pušu sasteigtiem/nepārdomātiem lēmumiem. To var un uz cik samazināt slodzi ir katra paša atbildība.

Šis ieraksts tika publicēts Būvniecība. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

5 Responses to 4 soļi kā sakārtot elektrības pieslēgumu – pieslēguma jaudas samazināšana

  1. Juris saka:

    Pēc kalkulatora 9kw atbilst 23.6A. Kā izdevās tikt pie 16A? https://www.rapidtables.com/calc/electric/kW_to_Amp_Calculator.html

    Patīk

  2. Ainārs saka:

    Šāda metodika nav korekta – elektroenerģijas patēriņš rāda stundas vidējo jaudu kas reālos apstākļos pilnīgi noteikti ir mazāka par momentāno jaudu uz kuru reaģē ievadautomāts.
    Reālā jauda tomēr jāvērtē saskaitot visus lielos patērētājus kuri var būt ieslēgti vienlaicīgi.
    Papildus tam 3 fāzu pieslēguma gadijumā jāzin kā viņi izdalīti pa fāzēm – ja kaut vienā no fāzem pārsniegs strāvu, nostrādās automāts un atslēgs visas 3.
    Es tāpēc ieteiktu kārtīgi izvērtēt jaudas samazināšanu, jo, ja pēc samazināšanas sāks sist ārā korķus, palielināt jaudu atpakaļ uz augšu būs par maksu 🙂

    Publicējis 1 person

    • Ernests saka:

      Šeit bija parādīts princips, lai var skaidri saprast ir vai nav vieta manevriem. Un vienmēr var mājās pusē ielikt savu drošinātāju uz mērķa ampēriem un skatās izsit vai nē.

      Patīk

  3. Aldis saka:

    cik zinu st ir jauni un veci automāti. vecie sitas ārā pie augstākiem A. iespējams ka pietiek ar vēl zemāku strāvu. man rīgā 1f 16a pilnīgi pietika ar visu iespējamo sadz tehniku, tai skaitā indukciju

    Patīk

Dalies ar savu viedokli

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.