Kad nepieciešams atvest lielāku pirkumu

Nesen radās nepieciešamība atvest lielāka gabarīta pirkumu, kas vieglajā automašīnā vairs nelien un ir vajadzīgs mikroautobuss.
Pārdevējam piegādes iespēju nebija un nācās organizēt piegādi pašam, uz ielas grūti nepamanīt dažādus auto nomas servisus, tad nu izlēmu arī izmēģināt citybee lielos busus.IMG_20190725_160824.jpg
Papildus pa ceļam izdomāju ka iebraukšu veikalā un nopirkšu arī reģipsi un OSB loksnes, tādējādi vienā braucienā apvienojot 2 piegādes (praktiskais taupīgais latvietis :D)

Par pašiem busiem – jauni un ietilpīgi. Kravas kaste apšūta as saplāksni, ir stiprinājuma āķi un virs šofera atrodamas 3 stropes kravas nostiprināšanai. Pilna bāka un vairāk nekādu pretenziju. Ja nu vienīgi varēja būt par kādu stropi vairāk.

Brauciena uzsākšana.

Atšķirībā no skrejriteņiem busu pa visu pilsētu nemētājas, bet ir kādas pacmit stāvvietas, kur tos medīt. Jā tieši tā – ja no rīta praktiski katrā stāvvietā ir pa busam vai diviem, tad dienas vidū var gadīties ka tuvākajās stāvvietās ir tukšs un jāmeklē ne tajā tuvākajā vietā. Par lietotni un reģistrāciju nestāstīšu, tur viss vienkārši un saprotami. Arī brauciena uzsākšana ir muļķu droša – pieeja pie busa, nospied lietotnē sākt braucienu un buss atslēdzas vaļā.

IMG_20190725_134101.jpg

Tālāk braucam un kraujamies.

Kamēr kraujas vai brauc pa pilsētu skaitītājs negribīgi skaita izmaksas un stundas laikā apmeklējot abus objektus un piekrāmējot kravas kasti tiek notērēti nepilni 13 EUR. Būtu brauciens kautkur līdz Juglai tā arī uz 15EUR izmaksas apstātos.Screenshot_2019-07-25-14-38-43-287_com.primeleasing.citybee.png

Tikko izbrauc aiz pilsētas un sākas šoseja tā ieslēdzas 19centi/km un galapunktā atbraucu ar 24EUR, kas arī ir loģiski jo tieši braucot rodas galvenie izdevumi – degviela un auto amortizācija.

Screenshot_2019-07-25-15-09-36-016_com.primeleasing.citybee

Šeit nu arī itkā būtu jābeidzas izdevumiem, bet tā kā tas ir nomas auto, tad jāuzkraujas un jābrauc atpakaļ uz Rīgu, kādu no atļautajām stāvvietām (visdrīzāk jau to kur savs auto atstāts). Tad nu beigās ierodoties ir sanācis 36EUR.

Screenshot_2019-07-25-16-17-45-128_com.primeleasing.citybee.png

Kopā iekraujoties 2 vietās (10 reģipša loksnes + pirts krāsns) un aizvedot to uz mājām sanāca nobraukt 53 kilomentrus un 2,5 stundas laika. Kopā skaitītājs lietotnē saskaitījis 36 EUR. Pateicoties šobrīd esošajai kupona atlaidei 15EUR beigās samaksāju 21EUR, kas manuprāt ir ļoti laba cena. Salīdzināsim ar alternatīvajiem variantiem.

  • Nomāt busu uz diennakti un pārējās izmaksas uzlikt uz sevi – buss maksā ap 35eur+10 eur degviela + ne vienmēr buss ir tajā labākajā stāvoklī
  • Piegāde no veikala – tipiski 20 -25 eur reiss, DEPO atkarībā no attāluma arī līdz 20 eur
  • Sarunāt ar draugiem – ieliet degvielu 10 eur

Tātad šobrīd citybee kravas busi ir viens no izdevīgākajiem variantiem (ja ieskaita atlaidi)

Kas varētu būt labāk ?

Šobrīd stāvvietas, kur drīkst parkoties manā virzienā ir Rīgā un viena Saulkrastu Kuršos, tādējādi atvedot preci mājās ir jāiztērē vēl 10eur lai aizbrauktu atpakaļ uz kādu no atļautajām stāvvietām. Tikko Ādažos pie Apelsīna būs nākamais parkošanās punkts tā izdevīgi būs aizbraukt pat pēc vienas preces. Jā un atgādinājumam (tas gan arī salonā kādās 3 vietās uzlīmēts)- augstums busam nedaudz zem 3 metriem, tāpēc ar braukšanu iekšā pagalmos un nojumēs jābūt uzmanīgam (McDonalds drive-in atkrīt) 

IMG_20190725_153257.jpg

Secinājumi

Ja ir jāved prece no veikala kurš nepiedāvā piegādi, tad citybee ir pirmā izvēle aiz draugiem ar busu. Ja piegāde ir no būvmateriālu veikala un tā ir zem 20eur, tad vienkāršāk ir paņemt veikala piegādi. Vēl paskatoties citybee mājas lapā ir redzams ka pēc 4tās stundas laika izmaksas beidzas un paliek tikai kilometru izmaksas, bet par to skatāties paši ja interesē, kā nekā nav jau reklāmraksts.

P.S. Ja arī tev ir nepieciešamība izīrēt busu un ietaupīt, tad šeit ir saite: Reģistrējoties, ievadīt kodu JE63Q https://invite.citybee.lv/JE63Q Savukārt bonusā var izmantot papildus kuponu 15eur vērtībā (derīgs līdz gada beigām) ievadot kuponu sadaļa kodu SWEDBANK

Šis ieraksts tika publicēts Viskautkas ar birkām , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

7 Responses to Kad nepieciešams atvest lielāku pirkumu

  1. kkas saka:

    vēl ārpus pilsētām jāpiepērk vinjete. fotoradari automātiski pārbauda. pavasarī bija jāpērk pašam. tagad varbūt ir cenā. uz paņeļa bija uzlīme ar info.

    Patīk

  2. Es apsvēru vest pats no Rīgas kravu. Nope. ~100km. Lētāk ir nolīgt kādu, kurš atved vai nolikt BE/C kategoriju un paņemt lielāku bričku 🙂

    Patīk

  3. muldis saka:

    pirmas paris reizes izbraucu ar kuponiem – bija sasutita vairakos kanalos ka ari vien sagogooleti paris 😀 sakuma vajadzeja vinjeti – atnaca pat sms, kad izbraucu uz jurmalenes

    Patīk

Dalies ar savu viedokli

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.