Iekšdurvis

Paturpināšu Kaspara un laim0ņa ierakstus par iekšdurvīm jo beidzot arī es šo pozīciju izsvītroju no atlikto darbu saraksta un pagaidu durvis nomainīju uz pastāvīgajām. Un šeit nu pierādījās, ka nekas nav pastāvīgāks par pagaidu un pagaidām ir tieši 2,5gadi 😀

Par pašām durvīm nav ko īpaši stāstīt. Standarts – roskaidu plate, ar koka rāmi pa perimetru, MDF no abām pusēm un finierējums. Ja nu vienīgi par kārtējo vēlme gala apdarei – finierētas, nokrāsotas, bet lai ir redzama koksnes šķiedra. Bet nu par sīkumiem par ko var piedomāt pasūtot durvis.

Mājdzīvnieki un to labierīcības. Ja plānojat kaķa kasti turēt saimniecības telpā tad pilnīgi loģiski ka tiek izveidotas kaķu durtiņas, kas nodrošina to ka durvis tiek turētas ciet, bet mājdzīvnieks tiek kur paredzēts

  

Slēdzenes. Es ieliku nevis buratino atslēgu, bet cilindra profilu ar grozāmo pogu iekšpusē – tagad katras durvis var aizslēgt no iekšpuses un durvju slēdzenē nerēgojas nekādas atslēgas ko bērnam kautkur nobāzt. Savukārt lai nav jātur 4 atslēgu komplekti pie SBunPartneri tika novienādoti cilindri, lai tos var atslēgt ar vienu atslēgu komplektu. Slēdzene WILKA.

Durvju rokturi. Šeit nu ir viena lieta kur jāpaseko līdzi montāžniekiem [to piekodināja veikalā]. Bieži montāžnieki nogriež paplāksnim plastmasas izvirzījumus un pieskrūvē durvju roktura paplāksni pa taisno ar skrūvi. Un pēc tam brīnās ka pēc gada rokturis ļurkājas. Pareizais variants tomēr ir ieurbt 2 caurumus un saskrūvēt ar caurejošām skrūvēm.

Tiem, kas man rakstīja un interesējās par iekšdurvīm, tad droši iesaku Skrīveru Galdniecība kas gan ražoja gan uzstādīja.

P.S. Demontētās pagaidu durvis jau atradušas nākamo pagaidu saimnieku līdz nākamajam pavasarim 😀

Šis ieraksts tika publicēts Būvniecība, Iekšdarbi ar birkām , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

1 Responses to Iekšdurvis

  1. Francis saka:

    Paldies par padomu saistībā ar rokturiem, nebiju par šo dzirdējis!

    Patīk

Dalies ar savu viedokli

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.