Siltināšana ar beramo vati

Ja bēniņu telpa ir pareizi nopakota un siltinājumu iespējams iestrādāt ar pūšanas metodi, tad siltinājuma iestrāde ir vienkāršs un ātrs process – viens pūš, otrs tik lādē siltinājumu speciālā plucināšanas un pūšanas iekārtā, kas to ar lielu gaisa plūsmu zem spiediena padod uz bēniņiem.

Tā kā griestu darbus pabeidzu, savukārt iekšdarbu meistari bija uzmontējuši griestu reģipšu profilus, tad nu bija pēdējais laiks iestrādāt griestos siltinājumu, lai par bēniņiem aizmirstu uz kādiem gadiem piecdesmit 🙂

Ar siltinājuma pūtējiem arī ir interesanti: ir kas piedāvā un bezmaz uzstāj visu izdarīt ieskaitot plēves un latojuma montāžu, bet par latojumu un vēl daļu palīgdarbiem prasa neadekvātus ciparus, ir kas stāsta cik viņu beramā celuloze ir laba un par 25% siltāka nekā citiem, ir ar ko pat sarunā darīšanu un tad pazūd ar galiem, bet ir tomēr arī “sakarīgie”, kas konkrēti pasaka ciparu par darbu ar materiālu un viss.  Tad nu sazinājos, sarunāju un rezultātā kārtējais darbs – atbrauca, izdarīja un aizbrauca.

2015-07-13 11.12.21

Latojuma solis 100mm plats collīgais dēlis/ 200-250mm sprauga zem 200mikronu plēves – pilnībā pietiek lai noturētu 500mm siltinājumu.2015-07-13 11.56.28

Ja tiek taisītas laipas, tad tās ieteicams pacelt vismaz 10cm virs siltinājuma kārtas – laipu var ērti izveidot no tā paša collīgā dēļa (man vēl bija palikuši nekondīcijas collīgo dēļu pārpalikumi no pamatu pēdas ieliešanas, tad nu tos palaidu uz laipām).

2015-07-13 19.22.48

Te kautkur apakšā palikusi visa rekuperācijas iekārtas gaisa daļa – gaisvadi, kolektori un ievadi/izvadi.2015-07-13 19.25.09

Siltinātais frontons un mansarda siltinājums2015-07-13 19.37.08

Plūcinātājs/pūtējs – pateicoties tam ka ir pieejams 25A elektrības pieslēgums bija lielais agregāts (ko izmanto daudzstāveņu siltināšanai), kurā uzreiz var ielādēt bezmaz 2 maisus siltinājuma. Šim arī lielāks kompresors un pūšanas jauda. Tā kā slīpajā mansarda daļā varēja iepūst bez problēmām samērā blīvi. 2015-07-13 19.56.01

 

Te kontakti, kam vajag 🙂

Par siltinājuma izmaksām. Konkrētu cenu par cik pūš neteikšu (katrs var vienoties pats), bet varu atzīmēt, ka šie bija vieni no retajiem, kas piedāvāja sakarīgu un viegli izkontrolējamu samaksas formulu. Tipiski 1m3 iepūstas vates ir 2 maisi presētas Paroc vates. Ja biezums ir virs 40cm, tad svara dēļ vates patēriņš pieaug, tāpat slīpajās daļās patēriņš ir kautkur 2,5 (ja ļoti pacenšas varot itkā iespiest arī 3) maisi. Lai nav čakara ar biezuma mērīšanu, uztraukumu vai iepūsts pietiekami blīvi nevis sapūsts gaiss utt, tad kopējās izmaksas tiek aprēķinātas kā cena X par 2 maisu iestrādi (“etalonkubs” 😀 ). Dienas beigās tiek saskaitīts cik maisu izpūsts izdalīts ar 2 un pareizināts ar X. Un neviena puse nejūtas apčakarēta.

Kopumā iepūsti 187 maisi beramās vates Paroc BLT3. Uz maniem 165m2 bēniņu telpas sanāca 50cm plakanajās virsmās un kādi 550-670mm slīpajā daļā. Kāpēc šī nevis ekovate? Jo sežās tikai par 5% nevis kā ekovate par pacmit% Tāpat izmaksas salīdzinot ar ekovati mazākas. Risks par kondensātu siltinājumā – atrisināts ar kvalitatīvu nopakošanu (pārbaudīts ar spiediena testu).

Šis ieraksts tika publicēts Būvniecība, Jumts, Siltināšana ar birkām , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

11 Responses to Siltināšana ar beramo vati

  1. Leo saka:

    Par celulozes vates sēšanos par pacmit% ir mīts, ko rada konkurenti, cenu samazinātāji lai tikai dabūtu objektu un protams neprofesionāļi kuri sagandējuši celulozes vates būtības īsto stāstu.! Ja noteiktā biezumā ir iestrādāta noteiktais daudzums vate, tad nekāda sēšanas par
    pacmit% nenotiek.

    Patīk

  2. Leo saka:

    Viss atkarīgs kā noregulē iestrādes aparātu un darbinieka pieredzes/godīguma. Brīvā horizontālā virsmā celulozes vati var iestrādāt pat sākot ar 26 kg/m3, Pieņemot ka iestrādāts ir 200mm biezs slānis ,šādi uzberot, kā sniegu, izskatās gana labi bet pie šāda blīvuma tā protams nosēdīsies. Un te jau ir tas stāsts par cenu un godīgumu. Iestrādājot 200mm biezu celulozes vates slāni ar blīvumu 32kg/m3 nekādas nosēšanās nebūs, bet tas taču būs dārgāk ! Un te darboņi liek lietā visu gudrību lai iegūtu objektu, protams šajā procesā dārgākais ir materiāls, tātad ekonomē to !
    Protams Pasūtītājs ar laiku ir neapmierināts, Izpildītājs stāsta – slikta ekovate, bet rezultāts ?
    Koka konstrukcijām celulozes vate ir pareizākā izvēle, nekādas 200 mikronu plēves( ! ) un istabās nevajadzēs arī piespiedu ventilāciju.

    Patīk

  3. Leo saka:

    Ja kāds rēķina iestrādes izmaksas un salīdzina Paroc BLT3 vai kādu no celulozes vatēm tad, sākt aprēķinus vajag ar 200 mikronu ( EUR ?) plēves ieklāšanas izmaksām ko celulozes vatēm nav nepieciešams, un tikai tad salīdzināt pašas vates nepieciešamā daudzuma kopējās izmaksas.
    Un pats labākais ja visu rēķina kg,un nevis kā rakstā minēts mērvienība = 2 – 2,5 vai pat 3 maisi !
    Pie viena būs skaidri zināms arī pārseguma noslogojums ( kg/m2 )

    Patīk

    • Ernests saka:

      Paldies par komentaru, izskatas ka nodarbojaties ar siltinajuma pushanu. Bet paskaidrojiet ka griestos (aukstajos beninos) iepust celulozi bez jebkadas skirkartas – kaut vai armeta kartona? vai velaties teikt ka japush pa taisno uz regipsa griestiem?

      Un aprekins – 2maisi kuba nozime, ka es nelidishu beninos un nemerishu kautka vai tur iepusts 26 vai 32kg/m3 – vienkarshi saskaitam cik maisu sapusts un izdalam ar 2 (un iegustam cik sapusts kubu ar blivumu 30kg/m3) jo blt3 viena maisa ir 15kg materiala.

      Patīk

    • Ernests saka:

      Ja, un paskaidrojiet ka ir pareizi rekinat apjomus un blivumus kilogramos, un saprast ka tiesham ir iepusti tie 32kg/m3

      Patīk

  4. 1982 saka:

    Bet es tā arī nesaprotu to izvēli par labu sapūstajai vatei, man šķiet, ka ar rokām var labāk sapakot tur visu. Vai arī izmaksas šādai vatei ir zemākas kā lokšņu/ruļļu?

    Patīk

  5. par vatēm saka:

    Diemžēl ir liela problēma ar vates pūtējiem. it sevišķi tiem kas reklamējās ss.lv
    Pieredzes apaļa nulle..ir tikai cena uz ko arī iekrīt saimnieks uzrunājot “a lētāk nevar” – var.
    ..nu ir pagājuši gadi..un nav vairs jāpierāda par ekovates mistisko sēšanos. Vienam ekovate sēžas ,citam ne. Pakonsultējaties pie tiešajiem ekovates izplatītājiem Sia” Vides tehnika”,Sia “Ecowol”
    un visi jautājumi pazudīs .Par vates blīvumiem, daudzumiem , iestrādes īpatnībām ,..un pazudīs mistiskie 16-20 eiro par m3… Arī ieteiks cilvēkus kuri to izdarīs godam..

    Patīk

Dalies ar savu viedokli

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.