Par dažiem konkrētiem uzmetējiem būvniecības jomā

Melno sarakstu joprojām neplānoju veidot, bet par dažiem konkrētiem kadriem vai piemēriem vienkārši nevaru nepadalīties.

Pirmais iemesls ir šis: https://celammaju.wordpress.com/2018/02/20/kad-sapnis-par-majas-buvniecibu-partop-murga bēdīgs stāsts par to kā ģimenes sapnis par māju pārvērtās par vilšanos un izkrāptiem naudas līdzekļiem. Ņemot vērā ka drīz pavasaris un nu tik visi atkal gribēs būvēties – neuzķeraties uz smuku mājas lapu, runātīgu cilvēku un solījumiem (īpaši ja sola lētāk nekā visi pārējie) – noskaidrojiet atsauksmes no citiem cilvēkiem un dabūjiet tiešos kontaktus ar vismaz 2 iepriekšējiem klientiem un izrunājiet vai visu par to kā gāja būvniecība. Nevar uzrādīt objektus, saka ka strādāja ārzemēs un nu atgriežas – padomājiet vai tiešām vēlaties riskēt ar savu sapni? Un neaizmirstam avanss celtniecībā ir pēdējais uz ko būtu jāpiekrīt.

Un nu otrais iemeslts. Daudz konkrētāks. Jo daļēji bet tomēr biju iesaistīts procesā un varu apstiprināt katru vārdu ko cietušais raksta.

Neiesaku sadarboties ar “celtnieku” Visvaldis Lauzis (pats sevi sauc par Valdi).
Celtnieks no Jelgavas (bet varbūt Tukuma), saka ka pieredze virs 20 gadiem, solās būt uzticams un atbildīgs, rada sajūtu, ka patiešām saprot, ko dara. Strādā brigādē kur sevi pasniedz kā brigādes vadītāju.
Savukārt, kad jāskatās uz padarīto, sākas lielas problēmas. Darbi kopumā sasteigti un nekvalitatīvi, nākas kādam to visu pārtaisīt. Uz konkrētiem norādījumiem kā darīt atbild ar jā-jā, bet beigās izdara pa savam vai neizdara. Virknei darbu kvalitāte neatbilst ne vien šodienas standartiem un energoefektivitātei, bet pat ir uz būvkonstrukciju drošības riska robežas. Papildus tam Visvaldis ir krāpnieks un zaglis. Sadarbība ar Visvaldi beidzās, kad viņš neko neteicis nozuda uz citu objektu atstājot aiz sevis problēmas un nepadarītus darbus, par ko jau bija saņēmis samaksu. Dodoties prom piesavinājās instrumentus (~300EUR vērtībā), ko pēcāk solīja atgriezt. Lieki teikt, ka nekas netika atgriezts.
Ja vēl kādu ir apkrāpis, piedalīšos kopējā pieteikumā par zagšanu un krāpšanu. Lūgums sūtīt uz Visvaldis.Krapnieks@inbox.lv
Zemāk Visvalža foto
visvaldis_lauzisvisvaldis
Un daži kvalitatīvā darba paraugi
WhatsApp Image 2017-10-21 at 15.33.45
Neapstrādāta metinājuma šuve, koks pie mūra bez hidroizolācijas starpkārtas, detaļu nepiedzīšana (spraugas), ignorēta prasība starp metālu un stūru iestrādāt termoatdalītāju siltumizolācijas veidā.
WhatsApp Image 2017-10-21 at 15.34.12
Melnās reģipša skrūves nesošās koka konstrukcijās – šajā gadījumā koka rāmī kurā stiprināsies logs. Pie sienas pieskrūvēts ar parasto koka skrūvi ar rupjo vītni.
WhatsApp Image 2017-10-21 at 15.36.11
Jumta spāre nostiprināta uz 1 naglu un 1 skrūvi caur lenķdzelzi…
IMG_20170721_182849_HDR.jpg
Dzelzsbetona monolītā josla – armatūras aptvere 10x10cm, kas nozīmē ka monolītajā joslā kas ir 25cmx20cm  armatūra atrodas nevis 3cm no malām un “strādā atbilstoši armējumam dzelzbetonā”, bet ir 8-10cm no ārmalām – faktiski nestrādā. Šajā gadījumā aptverei bija jābūt drīzāk 18×14
Šis ieraksts tika publicēts Būvniecība ar birkām . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

5 Responses to Par dažiem konkrētiem uzmetējiem būvniecības jomā

  1. xxx2 saka:

    Par pirmo stāstu var tikai pateikt – kamēr būs aitas, būs cirpēji….
    Es jau nemaz nerunāšu ka tur top labākajā gadījumā vasarnīca, nevis neliela ģimenes māja……

    Patīk

  2. Kas par problēmu pēdējā bildē?

    Patīk

  3. kk saka:

    Lai vai kāds ir kārdinājums – slēdzat līgumus, naudu skaidrā nedodiet, tikai ar pārskaitījumu, esat legāli.
    Ņemot vērā būvniecības augšupeju, tuvākos 2-3 gadus ies uz izķeršanu un atkal ķieģeļu pienesēji brauks ar x5.

    Publicējis 1 person

  4. Cent saka:

    Tas ir tik skumji. Šķiet, ka šajā nozarē vēl ilgi nebūs kārtības. Kā sevi no tādiem pasargāt?

    Patīk

Dalies ar savu viedokli

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.