Pirts grīdas variācijas

Ir pirts melnā grīda – uz skalotas smilts 100mm eps kam uzlieti pa virsu 80mm betona. Līdz durvju slieksnim ir 90mm brīvas telpas. Uzdevums – izveidot pirts atpūtas telpā grīdu, kas būtu patīkama basām kājām arī ziemas sezonā.

Šobrīd izkombinētas 2 variācijas :

Koka dēļu segums ar vati starp lāgām +elektriskie radiatori wood_floor

Flīžu grīda un elektroapsildes kabelis 5cm betona kārtā.

concreete_floor

Abos variantos virs esošā betona tiek ieklāts siltinājums tādējādi samazinot siltuma inerci grīdai (vajadzētu ātrāk uzsilt). Ūdens siltās grīdas neapskatu, jo ziemā ir risks pasākumam izsalt (nav vēlmes visu laiku tērēt naudu plus temperatūras uzturēšanai).

Koka variants iespējams ka pat būtu tīkamākais, bet nav skaidrs vai radiatoru apkure būs pietiekama lai grīdas pēc sajūtām nebūtu aukstas? Flīžu variants savukārt ir ar garantiju silts, arī samazinātais biezums nodrošina ka samērā ātri uzsiltu.

Ir idejas, komentāri?

Šis ieraksts tika publicēts Apkure, Būvniecība, Pirts, Projektēšana. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

31 Responses to Pirts grīdas variācijas

  1. Janis saka:

    Siltās grīdas. Pirtī parasti mitras vēsas kājas, silta grīda padarīs patīkamāku.

    Patīk

  2. Wdnbee saka:

    Lēti un ātri EPS + lamināts. Var vel zem lamināta pamest el. silto grīdu. Dēļu grīda nepatstāvīgā mikroklimatā – nošausies. Betons + flīzes = termomasa kuras uzsildīšanai vajadzīgi kw. Vari pat izrēķināt cik.

    Patīk

  3. Paskaties uz sintētisko dēļu pusi – nepūs mitrumā, viegli, nav skabargu riska un iekšā ir dobumi kur ielikt sildošos elementus.

    Patīk

  4. Fedja saka:

    Manā ieskatā elektriskajai siltajai grīdai (betonā un flīzēs) ir pārāk liela siltuminerce – vismaz pāris stundas, kāmēr uzsilst, un tad vēl ilgi jāgaida kāmēr telpa piesildās. Man tāda ir dzīvoklī vannasistabā, kur ir vēl arī apkures radiators. Braucot sestdien, svētdien uz laukiem, ārā neslēdzam, citādi svētdienas vakarā ejot dušā jākāpj uz aukstas grīdas arī stundu pēc ieslēgšanas. Un elektrību norij ne pa jokam. Tāpēc es pirtij noteikti liktu koka vai sintētisku matreriālu grīdu un paklāju, un ātrai telpas piesildīšanai – jaudīgu jotulveidīgu kamīnu. Varbūt pārcel no mājas, diez vai tur sanāk regulāri izmantot. Kamīns tādā relaxa telpā arī ir ļoti patīkams.

    Publicējis 1 person

    • muldis saka:

      patreizeja pagaidu majokli ir el siltas gridas vannasistaba + ari el dvielu zavetajs – kopejais el paterins DEC – 160kwh (jeb 23e) – tas uz 4triem cilvekiem. deveju gan nomainiju uz devireg – ap 80e bija. ritos/vakaros uzregulets uz 24c, standby uz 20. zem 22 neesmu redzejis, ka butu nokritis.

      Patīk

    • Ernests saka:

      Pirts pati par sevi silst 2+ stundas un telpu silda krāsns plus elektriskie radiatori. Jautājums ir vairāk par grīdu lai tā nesalde kājas.

      Patīk

      • Fedja saka:

        Redzu ka zemāk jau tas apspriests. Jā, flīžu grīda ar elektrisko kabeli iesilst ilgi, vismaz 4 h, ja telpa pati par sevi jau ir silta. Ja telpa auksta, tad vēl jāgaida, kāmēr gaiss sasildīsies līdz istabas temperatūrai. Manuprāt labāk ir koka grīda un paklājs zonā, kur jāstaigā plikām kājām.

        Patīk

  5. Ivo saka:

    vinila grīdas ar sildkabeli

    Patīk

    • Ernests saka:

      Pag tā ir pirts. Jūs to nopietni par “linoleja” grīdām?

      Patīk

      • Ivo saka:

        Linolejs un vinils ir pilnīgi dažādas lietas. Vinils gan mitruma gan triecienizturības ziņā ir daudz labāks par linoleju un laminātu. Turklāt viņš ir silts, mīksts un plāns tāpēc ātri uzsils. Dizainu var dajebkādu – kaut vai medus ozola dēļus ar reljefu, fāzītēm utml. Vienīgais ka viņam vajag ideāli līdzenu grīdu

        Patīk

      • Ernests saka:

        Man kaimiņš kāreiz liks vinila grīdu. Apskatīšos kā būs, bet zem vinila nepieciešama cieta un stabila pamatne – tātad koks vai betons. un ja vajag kurināt tātad vajag betonu.

        Patīk

  6. Adaznieks saka:

    Nosiltināta pamatne un elektriskā siltā grīda.

    Patīk

    • Ernests saka:

      Tad jau sanāk 2.variants – liekam siltinājumu 3-4cm un tad betonējam maksimāli plāni pieļaujamos 4cm.
      Rezultātā sanāk ka lai uzsildītu priekštelpā pīrāgs no nulles līdz +25 grādiem jāielaiž grīdā 11kWh elektrības. Pie jaudas 100w/m2 sanāk kādas 8h pīrāga sildīšana no nulles stāvokļa.
      Faktiski tas arī atbilst tipiskam siltās grīdas scenaŗijam- vakarā ieslēdz no rīta jūti efektu.

      Pirtij – sastdien no rīta ieslēdz, ap pusdienlaiku iekurini un ap sešiem ej pirtī.

      Patīk

      • Wdnbee saka:

        Pieskaitīji klāt siltuma zudumus sildīšanas laikā?

        Patīk

      • Ernests saka:

        Jā, Aptuveni +- 1h robežās.
        Man zudumi pie -10 sala ap 900w/h visai pirtij, priekstelpa puse platibas

        Patīk

      • Guncha saka:

        Nav prātīgi brīvi stāvošā celtnē, kur ziemas laikā īslaicīgi jāuztur + grādi izvēlēties materiālus ar siltum inerci. Piemēram – betons.
        Pirts klasika ir guļbūve, priekštelpā koka karkasa grīda, pērtuvē – klona. Kāpēc? Jo priekštelpā jāuzsilda pārs kubi gaisa. Pirts priekštelpu kurinot nav uzdevums izsildīt grīdu, griestus un sienas tiktāl, lai pie izslēgta siltuma avota, tie nesāk atdot uzkrāto vēsumu.
        Cita lieta ir pirts akmeņi un klona grīda – sildam četras stundas, tad stundu lai nostāvas un pirts gatava.
        Padomā cik liela ir jēga veidot pirts priekštelpas grīdu no betona + flīžu masas – potenciālais aukstuma radiātors.

        Patīk

      • Ernests saka:

        Man vecāku vasarnīcā klasiskā pirts grīda – pats taisiju. Vedinama pagride un retinati dēļi caur ko iztek udens un aiztek prom. Teikšu tā – rudeni un pavasarī jau ir vēsi pēdām. Ziemā nezinu jo netiek pa ziemu lietota.

        Patīk

  7. Normunds saka:

    Sildkabelis ilgi uzsildīs grīdu, šādu variantu sev paredzēju pirts priekštelpā: eps 100mm, betons 50mm, sildkabelis, flīzes. Ja grib remdenu grīdu, ar pāris stundām nepietiks, par telpas sildīšanu nemaz nerunājot. Šobrīd pārsvarā iztieku ar kādu paklāju 😁 ja būtu jāliek vēlreiz, izskatītu dēļu grīdu, iespējams linolejus kā jau te minēja.

    Publicējis 1 person

  8. Kārlis Litaunieks saka:

    Ūdens vietā var lietot antifrīzu, tad nekādas bailes par aizsalšanu, šļaukas iemest paralēli sildkabelim par skādi nebūs, pat ja iztiktu tikai ar elektrību. Ja nu nobrūk elektības vads, ir alternatīva.

    Patīk

  9. Guncha saka:

    Cītīgi lasot uzdevumu ….Uzdevums – izveidot pirts atpūtas telpā grīdu, kas būtu patīkama basām kājām…. pirmais, kas ienāk galvā – putuplasts. Pat pie +10, liksies, ka ir silti.
    Basām kājām nav svarīgi cik ātri uzsilst telpa vai no kāda materiāla veidota grīda, bet gan pēdējā grīdas slāņa izpildījums.
    Ja izvēlies koka grīdu, tad pamēģini siltā, sausā telpā ar basu kāju pastāvēt uz lakotas virsmas – vēsi.
    A, kā būs pa korķa grīdu ? Pamēģini.

    Patīk

    • Ernests saka:

      Skaidrs ka pukiks uz sajūtām vissiltākais. Tagad jādomā vainu griezt ārā betonu vai tomer tajos 8-9cm izspēlēt jedzigu risinājumu.

      Patīk

      • Guncha saka:

        Papildus, lai atvieglotu lēmumu par siltajām elektriskajām grīdām un pēdu saderību.
        Vai plāno flīžu apsildi vasarā pie āra + 28 ?
        Brīdinu 🙂 uz flīzēm būs auksti.

        Patīk

      • Ernests saka:

        Es zinu cik uz flīzēm ir slikti – pašam dzīvoklī virtuvē uz flīzēm tika uzlikts linolejs, lai tik var ar basām kājām dzīvoties.
        Jautājums ir kā panākt lai koka grīda ziemā ir silta – bet laikam jau vienīgais risinājums gribi siltumu turi visu laiku siltu vai arī samierinies ar relatīvi vēsām koka grīdām.

        Patīk

  10. Guncha saka:

    Silta grīda = 10 000 EUR
    Siltas čības 10 EUR * 4 pāri gadā = 40 EUR un vari atļauties mērcēt ūdenī, atstāt pirtī, lai sasalst. Vienmēr būs viens silts pāris.
    P.S. Paskaties vai nepiedāvā putuplasta / gumijas paveidu.

    Patīk

  11. Māris saka:

    Vai esi izskatījis variantu par infrasarkanano plēvi zem seguma? Neaizņem daudz vietas un uzsilst ~30 min laikā. Ieliku dzīvoklī koridorī un vannas istabā uz betona siltumizolāciju, infrasarkano plēvi un pa virsu uzreiz flīzes. Bet pēc apraksta to var likt gandrīz zem jebkura seguma. Ieskatam var paskatīties piemēram šeit: http://www.arisbuve.lv/index.php?id=569 . Nezinu par tiem “ārstnieciskajiem efektiem”, kas aprasktīti tajā lapā, bet man kā papildus dzīvokļa sildītājs rudeņos un pavasaros, kad centrālā apkura izslēgta, strādā godam.

    Patīk

    • Ernests saka:

      Kādā veidā ta pleve stiprinas pie gridas un kā stiprinas flizes pie pleves?

      Patīk

      • Hmm saka:

        Nez kā Māris realizēja, pēc viņu tehnoloģijas pa virsu siets ar izlidzinošo kārtu vai plātnes, ko visu saista ar pamatgrīdu pa tehnoloģiskiem caurumiem.
        Kāpēc vēl plānāku grīdu un/vai sildošo paklāju tieši zem flīzēm neapskati?

        Patīk

    • Ineta saka:

      Vai šo infrasarkano paklāju var likt arī zem paklāja? Patreiz pirts priekštelpā ir neveiksmīgs risinājums ar flīzēm un ūdens grīdu apsildi no pirts krāsns.

      Patīk

  12. Māris Rušiņš saka:

    Sveiks,
    vai vari padalīties, kādu risinājumu izvēlējies grīdu apsildei? Jautāju, jo pašam aktuāls šis jautājums.

    Patīk

Dalies ar savu viedokli

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.