Rekuperatora vadība internetā izmantojot Brink Home eModule

Izmaksu taupīšanas nolūkos iegādājoties rekuperatoru paņēmu manuālo 4 pozīciju rekuperatora regulatoru. Toreiz šāds gājiens bija pamatots ar nelielu bet tomēr skepticismu un vēlmi ietaupīt. No šodienas skatu punkta ņemtu rekuperatora regulatora paneli Air Control, lai būtu iespēja regulēt un programmēt rekuperatora darbību diennakts stundu griezumā. Tā nu šī doma par vadības paneļa maiņu ik pa laikam uzradās un nozuda.

Bet nu pateicoties Kristapam no Tenko radās iespēja izmēģināt praksē attālināto rekuperatora vadību Brink Home emodule.

Kas tad tas ir un ar ko to ēd? īsumā tas ir modulis, kas nodrošina to ka jebkuru no brink renovent rekuperatoriem var pieslēgt internetam un attālināti vadīt tā darbību, nolasīt rādījumus kā arī veikt diagnostiku un regulēšanu. No interneta ierīcei var piekļūt gan no speciālas mobilās lietotnes gan brink-home portālā.

Tad nu sāksim izsaiņošanu un uzstādīšanu.

Kaste vienkārša bez krāsaina iepakojuma – tātad paredzēta instalatoriem ne gala lietotājiem 😀 Iekšā atrodams vadības bloks, barošanas kabelis ar USB konektoru, vadības kabelis pieslēgšanai pie rekuperatora un īsa instrukcija. Kastīte raksturīgā BRINK rekuperatoru stilā.

Veram vaļā plastmasas kastīti. Saturs vienkāršs – plate ar 2 konektoriem – barošanai un datu kabelim saziņai ar rekuperatoru+ LAN kabeļa ligzda. Nekādu ekrānu tik viena poga un 3 diodes. Vairāk arī nevajag. Nav diez ko lietotāja draudzīga, bet 5 minūšu laikā izdevās visu pēc instrukcijas saskrūvēt. Pievienojam kabeļus atbilstoši instrukcijai un tā kā ierīce atbalsta wifi, slēdzam to tikai pie barošanas (man visērtāk bija iespraust USB kabeli datorā) un sākam pieslēgties tīklam.

Mājās bezvadu internets ir ar paroli, tāpēc lai pieslēgtos tiek izmantota WPS opcija – brīdī kad viena ierīce ierauga otru nospiežam uz rūtera WPS button un viss notiek – automātiski pieslēdzas, savāc IP adresi caur DHCP un nu varam slēgties klāt kā standarta web lapai.

Sākotnējais lokālais ierīces vadības panelis papliks, bet kas patīkami ar standarta 1111 paroli tālāk par pirmo ieeju sistēmā netieku, jo kamēr nenomaina paroli tālāk nelaiž – tātad pat ja esi aizmārša ierīce pati neļauj tev atstāt noklusēto paroli. Šeit viss kas jāizdara jānomaina parole, jāapskatās vai pareizi ielikti Wifi parametri (manā gadījumā nez kāpēc wifi tīkla režīms ielikās ne tas un minūtes 10 mēģināju pieslēgties līdz atkodu gļuku) un jāieslēdz saslēgums ar centrālo serveri. Paralēli piereģistrējos portālā un reģistrēju vadības bloku tur.

Pēc dažām minūtēm portālā ierīce “kļūst zaļa”, kā arī iedegas lampiņa – tātad slēgums izveidots. Visas trīs gaismas deg, tātad var likt kastīti uz pastāvīgu dzīvi saimniecības telpā.

Kopā visa izklaide aizņēma kādu stundu līdz varēja šo kastīti uzlikt uz rekuperatora un aizmirst. Bonuss ka nekādu lieku jaunu vadu vilkšanas, tik iespraud rozetē un vēl vienu kabeli rekuperatorā.

Nu par lietotāja taustāmo daļu, jeb lietotnēm. Pie rekuperatora var pieslēgties caur mobilo aplikāciju, pie tam ne tikai no jebkuras vietas pasaulē, bet arī ja esi vienā tīklā ar ierīci tad pa tiešo. Ko tas nozīmē? Pazūd internets, bet tu joprojām vari vadīt un slēgāt rekuperatoru no telefona vai datora, jo wifi ta darbojas. Šis ir pozitīvi salīdzinot ar kaudzi ierīču vadību caur internetu, kur ja nav interneta neko nevar izdarīt.

Mobilā lietotne ir vienkārša un nepretendē ne uz ko vairāk kā vien nodrošina 2 galvenās funkcijas – iespēju attālināti pārslēgt rekuperatora ātrumu vai izvēlēties kādu no noklusētiem režīmiem (party,home,away un vēlkautkas). Pēc būtības tāds bezvadu slēdzis no telefona un jebkuras vietas pasaulē. Vienīgais mīnuss ka caur Playstore Android versija nav paredzēta mūsu reģionam un jāliek kā apk.

Interesantāks un daudz plašāks no iespēju viedokļa ir portāls Brink Home, kurā ir iespējams izdarīt faktiski to pašu ko caur vadības paneli + piesakoties inženiera profilam (mēs tādi taču esam 🙂 piekļuve vadības blokam uz pašas kastes ar iespēju rakstīt iekārtas darbības grafikus par pēdējām 30 dienām. Diemžēl ar savu 4 pozīciju slēdzi man portālā nav pieejams programmējams nedēļas kalendārs, bet ja būtu Air control , tad varētu arī no interneta saregulēt ierīces darbības režīmus pa nedēļas dienām un stundām. Toties iestatījumus ko var manīt ar roku rekuperatoram varu nomainīt arī šeit.

Vēl forši ka rāda virkni slēpto parametru, kas kā noprotu pieejami lai varētu korekti diagnosticēt iekārtas darbu

Vēl viena interesanta iespēja ir priekš tiem, kas negrib iedziļināties ierīces darbībā bet uztraucas ka ja kautkas noplīst vai nestrādā ilgi jāgaida meistars – šeit ir iespējams pievienot ierīcei jaunu lietotāju un nosūtīt piekļuvi agregātam (piemēram montāzniekam). Rezultātā tas no attāluma var pieslēgties ierīcei, nodiagnosticēt, apskatīties pēdējo 30 dienu darbības vēsturi ar visām līknēm un kas pats galvenais saregulēt ierīci. Tātad win-win klientam un montāžniekam – nav jābraukā apkārt un var tikt pie meistara apkopes uzreiz. Ja runājam par integrācijām ar mākoņservisiem, ifttt, alexa utt, tad ir iespēja ievadīt epastu uz kuru sūtīt ziņu par kļūdām no rekuperatora.

Rezumējums – interesants aksesuārs, kas tapis lai atvieglotu dzīvi lietotājiem un montāžniekiem. Cerams ka tiks tālāk attīstīts un būs pieejamas papildus iespējas. Bet jebkurā gadījumā neatkarīgi no tā vai izvēlaties uzstādīt Brink Home emodule, es iesaku rekuperatora manuālai vadībai izvēlēties Air Control vadības pulti.

Šis ieraksts tika publicēts Ekspluatācija, Ventilācija ar birkām , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

15 Responses to Rekuperatora vadība internetā izmantojot Brink Home eModule

  1. grem saka:

    Kr ir pazuduši visi komati?

    Patīk

  2. Dzintars saka:

    Es kā reiz ņemu to Excellent ar visu pulti..Baigi labā lieta, arī var pa stundām saprogrammēt režīmus, kā arī mainīt ātrumiem atbilstošās plūsmas, uzstādīt, kad bypass darbojas utt..

    Publicējis 1 person

  3. Uga saka:

    Sorry, bet tīrais reklāmraksts.
    Lietoju cita firmas ierīci, jau defoltā ir nedēļas regulācija ar 3 režīmiem katrai dienai. attālināta piekļuve arī iespējama, bet vai vajadzīga…. enerģijas patēriņš pats par sevi minimāls (nav vērā ņemams).
    P.S. Cenu kategorija 1/2 (pat mazāk pret Paul)

    Patīk

    • Ernests saka:

      Vari lūdzu padalīties kas tieši pa iekārtu? Tā kā šeit nav reklāmas lapa bet mana pieredze (kāda nu tā ir), tad lasītāji ir laipni aicināti dalīties ar savu. Protams paturu aiz sevis iespēju patīrīt klaju reklāmu bez pievienotās vērtības.

      Patīk

      • Uga saka:

        Man ir uzstādīta Komfovent domekt rego 450 ve b ec 4c plus. Lietderības koeficients 86%. Manā ieskatā vērtīgākais ir rotor tipa siltummainis, kas atdod mitrumu atpakaļ ieplūstošajam gaisam, līdz ar to gaisa mitrums istabā ir ~45%. Ar plākšņu siltummaini sausina gaisu, paziņām esmu redzējis mitrumu ~20%. Līdzīgs Paul piedāvājums bija vairāk kā divas reizes dārgāks, līdz ar to izvēlējos šo.

        Patīk

      • Ernests saka:

        Paul vispār cenās ir kosmoss. Bet par mitrumu cik skatījos pie sevis zem 40% nekrīt arī ziemā. Cauru gadu turas robezas 40-55.

        Patīk

  4. Kaspars saka:

    Man tomēr gribetos ka iekārtai pa 2-3K nāk klāt 2-3 bluetooth CO2 sensori kuri tad arī noteiktu rekuperatora darbību (ieslēgt/izslēgt un jaudas) nevis manuāls nedēļas režīms. Ir kaut kas tāds redzēts?

    Patīk

    • Ernests saka:

      Tu taču zini ka katrs datciks maksā vismaz 100€. Un ventilacija, apkure utt vēl nav iegājusi plaspaterina sektorā kur startapi taisītu kaudzi dažādu verķu. Iespējams kad noies pirmais IoT vilnis arī būs virkne ierīču, bet pagaidām labi ja ražotājs piedāvā papildus vada co2 sensoru

      Patīk

      • Kaspars saka:

        Tas gan, vairākums rekupratoru uzskata par nevajadzīgu:) Bet, tad vismaz var uztaisīt coss-sale iespējus ar Netatmo. Vienīgais kas tam rekupertora interneta modulim jāpieraksta klāt in Netatmo datu nolasīšana.

        Publicējis 1 person

      • Ernests saka:

        Es gan skatitos ifttt, alexa un tamlīdzīgu integracijas servisu virzienā. Jo tur uzreiz nāk gūzma integracijas servisu un citu ierīču – ekosistēmas priekšrocība.

        P.s. Netatmo ir 5gadus vecs produkts. Laiks būtu kautko jaunu izlaist

        Patīk

  5. Andris saka:

    Cik tāds regulators patērē vatus ?
    Paldies.

    Patīk

  6. Uldis saka:

    Uz kādiem apgriezieniem Tu vēdini māju? T. i. – kāda ir faktiskā gaisa apmaiņa kubos? Piemēram, naktī, lai 4 guļošus cilvēkus apkalpotu, pietiek ar 140m3/h?

    Patīk

  7. Gatis saka:

    Sveiki. Paldies par blogu. Tā kā daudz esi izgājis cauri, varbūt vari ieteikt kā rīkoties. Ir centralizēta rekuperācija, bet telpā mitrums ir +- 35procenti. Cik lasu, ka vajadzētu lai ir vismaz 40. Jāņem gaisa mitrinātājs, vai kaut ko var pieslēgt klāt rekuperatoram, vai jāmaina kadi iestatījumi tam?

    Patīk

Dalies ar savu viedokli

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.