Briešana pēdējam aplim pirms finiša

Kad kautko ilgi un mokoši dari, tad vienā brīdī iestājas sajūta ka labāk paņemt nedēļu pauzi atpūsties, padomāt ko dari nepareizi un tad ar svaigiem spēkiem mesties virsū astēm un tās dabeigt. Šobrīd šāda sajūta ir iestājusies būvniecības frontē – itkā kas tur palicis – fasāde gatava, iekšdarbos nedaudz nokrāsot, noflīzēt, uzmest grīdas segumu un stiep tik mēbeles iekšā, bet laikam jau pēdējā mēneša epopeja ar darbiem 2-3 frontēs un intensīvu celtnieku dzenāšanu liek manīt, ka gribas pa vakariem atpūsties nevis iet darīt. Tā kā joprojām ir mērķis šogad pabeigt, tad nodarbojos ar kārtējā darbu cikla sagatavošanu – meklēju grīdas segumu, runājos ar bruģētājiem un žoga licējiem, briestu elektrības kastes pildījumam. Gan jau ka pa brīvdienām aiziešu uz Ķīpsalas izstādi un kādu mēbeli jau noskatīšu… bet nu pāris bildītes.

Biju aizbraucis līdz LASD pēc šādiem te štruntiem

2015-09-28 14.18.42

itkā var itikt, bet izlēmu ka dēļ 100EUR nenomiršu, toties būs man elektrības sadale “pēc fenšuj”. Vēl tik jānopērk krāsainus lokanos vadus, uzgaļus, knaibles un varēs sataisīt smuku sadales pildījumu, lai kā viens reiz teica – “Skaistums nāk no iekšām” 🙂

Tagad es saprotu visus tos, kam pēc ievākšanās nav ne bruģīša ne žoga, tās cenas ko grib mazāki un lielāki kantori par žogu, bruģi, vārtiem un automātiku ir prātam neaptverami. 5000 par žogu ar vārtiem un 5000 par bruģi iebrauktuve+taciņa+perimetrs ap māju…  tas nu nekādi neiekļaujas ne budžetos ne tāmēs… bet pa dubļiem arī nebridīsi, tā kā kautko jādomā, kaut vai tikai nošķembot uz ziemu un tad jau pavasarī bruģēt bezmaz pašu spēkiem.

Grīda. Grūti izlemt, jo īpaši kad ir 3-4 jēdzīgi varianti un katram ģimenes loceklim savs viedoklis kuru tad likt… vēl grūtāk kad piedāvā ļoti labu 2slāņu parketu par ļoti labu cenu, bet tas ir tikai 120mm plats…būtu 200 – atbilde būtu skaidra, bet tā itkā visi der, bet katram lēmējam savas preferences. Bilde protams ar greizām krāsām un toņiem, bet problēmu var aptuveni ilustrēt – tas kam vislabākie tehniskie rādītāji nav tik plats kā vajag, tas ko gribas knapi lien iekšā budžetā, tas ko ļoti gribas vairs nelien, bet ja ļoti saspringst protams ka arī to var dabūt, atliek kā parasti – veikt cenu aptauju pa visu apkārtni un pameklēt ko identisku, vai kur mazāks uzcenojums…grida_opcijas

Bet vispār pa fikso jātaisa lietusūdens kanalizācija, citādi šobrīd pa pusei atrakts cokols un viss lietus pa notekām tek tieši zem pamatiem. Jāpaspēj aizvadīt prom ūdens, lai ja nāk virsū sals grunts būtu sausa un netiktu izcilāta pamatne…. Kādi ierosinājumi lietusūdens uztvērēju izvēlē?

Šis ieraksts tika publicēts Iekšdarbi, Pārdomas ar birkām , , , , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

13 Responses to Briešana pēdējam aplim pirms finiša

  1. Kaspars Jansons saka:

    Es lietus kanalizāciju no notekām ar kanalizācijas caurulēm, aizvadu līdz ieraktai plastmasas mucai (200l) 2-3m attālumā no mājas , tad aiziet kokosa drenāžas caurule, as ir apbērta ar oļiem un pa virsu ģeotekstils. Nav dārgi, bet jāpastrādā ar lāpstu gan ir.

    Publicējis 1 person

  2. KārlisL saka:

    Bruģa vietā lētāka un nemaz ne peļama ir grants/smalku akmentiņu seguma celiņi, kuri vēlāk var tikt upgreidoti, ja tik ļoti vajag bruģi. Pat kapitāls žogs vairāk tāpat ir ar dekoratīvu kā norobežojošu nozīmi, kas gribēs, pārrāpsies jebkādam žogam pāri. Var vienkāršu bet gaumīgu metāla sieta/paneļu žogu apadaudzēt ar dzīvžogu, kas labāk slāpē skaņas/ skatus un putekļus par jebkuru žogu. Tāpat vārtu automātika, neviens vēl nav nobeidzies 2x dienā pacilājot pakaļu no autobeņķa, ar laiku var uzmontēt, galvenais elektrību pievilkt.

    Patīk

    • Ernests saka:

      žoga un bruģa izmaksas tika piesauktas vairāk ar to, ka tā ir viena no tām pozīcijām, kur esmu smagi kļūdījies ar plānoto budžetu un sākotnējo tāmi kā rezultātā cipari kas figurē piedāvājumos nedaudz šokē. jo īpaši ka tas ir pēdējais darbs un tad ir jādomā ko labāk darīt labiekārtot teritoriju vai mājokli…. vēl krenķis ka stūra gabals – uzreiz žoga ārmala ir 2reiz garāka kā gabalam kam tikai no vienas puses žogs.

      dekoratīvie celiņi protams ir variants, bet tur ir 2 problēmas – man apkārt mājai daudz koku ar mazajām lapām un skujām – bērzi, vītoli, priedes. oļu celiņos šīs lapas ātri pārvērstos kompostā plus bērzu un zāļu sēklas ātri veidotu nezāles kas ieaug oļos – kaimiņam pietika ar 3mēnešiem kad oļos (ar visu ģeotekstilu) parādījās pirmie zāles stiebri

      Patīk

  3. ivo saka:

    Afigeķ… 5000 par žogu un vārtiem… Tev tie ko – apzeltīti vai?
    5 gadus atpakaļ uztaisīju žogu (metāla stabiņi un koka dēlīši) 50m ar vārtiem (metāls plus koks) ( mašīnai un cilvēku ieejas vārtiņi) plus automātika plus garažas vārti ar automātiku par ~2700 eur (pārkonvertējot no latiem). Cenas nav īpaši mainījušās. Turklāt es to neveicu pats, bet gan attiecīgi maza brigāde darbojās…

    Patīk

    • Ernests saka:

      21 posms, betona stabi, koka paneļi, bīdāmi vērti, vārtiņi un automātika. skaidrs ka cenas kosmoss un 99% ka būs betafence family vai kas līdzīgs. bet bīdāmie vārti kā maksā 1400eur ar darbu tā maksā…

      Patīk

      • Jānis saka:

        P.s. Betafence sen jau nav vienīgais sakarīgais variants kvalitatīvam sietam vai panelim. Kā arī, bīdāmo vārtu ( rāmis, pilns kpl automātika BFT, betonēšana un montāža) tirgus cena pie izpildītāja ir 1000-1100 eur, atkarībā, tie cinkoti vai cinkoti krāsoti. Par pārējo žogu, cenas tirgū vidēji: Betona stabs 20-25, darbs 20-25, dēļu posms 65-80, darbs 10-15, pasēta 20-25, darbs 10-15, un + manipulators, transports, domāju, kādi 200eur.+ sīkumi. Tas tā vispārīgi. Daži starpnieki pamanās uz uz 3tk projekta uzvārīt 2-3tk, tad gan liekas, kur klienti skatās. Ne visi pieiet lietai tik nopietni:)

        Patīk

  4. Ernests saka:

    tā starp citu ieskatam cik par kādu darbu grib un prasa celtnieki darbs+materiāli:
    bruģēšana ar prizmu 6 – 23-25eur/m2
    gājēju apmale – 7-8eur/m
    brauktuves apmale – 15eur/m

    koka žogs ar betona stabiem ~60eur/m
    metāla paneļu žogs uz metāla stabiem ~30eur/m
    metāla drāžu žogs uz metāla stabiem ~ 15eur/m

    vārti bīdāmi 4m + vārtiņi – 1100-1400eur
    automātika 300-400eur

    Patīk

  5. Ivo saka:

    Kur skaties divslāņu parketu? Domāju divslāņu dēļus – eļļotu ozolu/osi vismaz 18 platumā un vismaz 600 garumā.

    Pagaidām vislabākie šķiet Amberwood un Eliteja.

    Patīk

    • Ernests saka:

      man viens licējs amberwood produkciju ar ~15% atlaidi no mājaslapā esošās cenas piedāvāja. tad ir visuresošais boen ar savu trisslanu gent – tur kādus 10% zem akcijas cenas var atrast. bet nu šādā izmērā jārēķinās ar vismaz 30-35eur/m2

      Patīk

      • Arnis saka:

        Pats klāju ik pa laikam Amberwood, pagaidām esmu ļoti apmierināts, gan ar laicīgām un precīzām piegādēm objektā, gan dēļu ģeometriju, cik vien tā precīza var būt dabīga koka masīvparketam. Ja bruģis vēl ir aktuāls varu iedot mazas brigādes telefonu, nu apjautājies, līdz šim visu ir uztaisījuši godam. Man personīgi nav taisījuši, bet cilvēki ir apmierināti.

        Patīk

      • Kaspars saka:

        Es liku sev no Rigaparket. http://www.rigaparket.lv, jo pazīstams tur strādā un tieši liek tās grīdas jau sen un labi to māk. Paskaties ko šie piedāvā.

        Patīk

  6. Sandis saka:

    5k par vārtiem un sētu… 5k par bruģi… Tik tikko man uzlika automātiskos vārtus bez dēļu apdares ar automātiku = 1k. Betona stabi ~21eur stabā, 15 eur pasētā, bet ar pašuzstādīšanu. Dēļu sēta 1eur dēlī + 10eur šķērskokā + krāsa + paškrāsošana + pašuzstādīšana. Paneļu žogs nefasādes pusē no beļģiem = ~13eur metrā+pašuzstādīšana. Naudas tēriņos neesmu sasniedzis 2k, laika ziņā patērējis 2 nedēļas nogales un kādu darbadienas vakaru.

    Patīk

  7. Jānis saka:

    Padoms, par vārtiem un žogu. Noteikti vērts izvēlēties tādus, kas var iedot detalizētu rasējumu un preces un komplektācijas aprakstu, tas aiztaupīs pārpratumus. Kā arī noteikti pulverkrāsotus, vēl labāk ZN+RAL, furnitūru Comunello, jo ir arī ļoti līdzīgi, bet ķīnieši. Nefasādes perimetru parasti liek no sieta, Beļgu Pantanet Family ( cenu neatceros, neņemu, jo dārgāks kā analogais Plastirol) vai Luksemburgas Luxor (75eur) vai Plastirol ( 50 eur 25m). Vairāk vai mazāk, visu var pavekt paša spēkiem, bet betona stabus gan lai labāk liek izgatavotājs, no tiem arī tad var prasīt par atsistiem stūrīšiem u.t.t.

    Publicējis 1 person

Dalies ar savu viedokli

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.