Bīdāmās terases durvis

Ņemot vērā elementa izmērus (un izmaksas…) nevarēju neveltīt atsevišķu rakstu par bīdāmo sistēmu.

Viesistabā bija plānots liels logs ar izeju uz āru, pie tam logam bija jābūt ar pietiekoši augstam, lai viesistabā ar augstajiem griestiem tas izskatītos proporcionāli. Izvēle par labu rehau geneo hebeschiebetür sistēmai tika izdarīta dēļ 3 galveniem faktoriem:

  1. logu augstums – telpu augstums ir 3 metri, logu ailes augstums no grīdas sanāk 2.60, pie tam bez horizontālā dalījuma. Ja gribētu taisīt terases logu tādā pašā augstumā un dalījumā, tad tumši pelēku profilu 2.50m augstumā ar standarta profilu izveidot nevarēja, vainu augšā neverami imposti vai samazināt augstumu.
  2. sliekšņa neesamība – loga rāmis un furnitūra paredz, ka logs tiek iemontēts praktiski vienā līmenī ar grīdu, tādējādi sliekšņa augstums ir tikai 1,5-2 cm. Pie tam slieksnis ir nevis kā loga kante (aiz kuras var aizķerties un ar laiku salauzt), bet gan normāls durvju sliekšņa profils
  3. svars un vēršanas princips – HST ir bīdāma sistēma, kas neatgāžas. Meklēju tieši tādu, jo apzinājos, ka trīs stiklu durvju vērtne tādā izmērā sver ļoti daudz un atgāžama bīdāma sistēma lai arī itkā der ar laiku tomēr nosēstos un sāktu niķoties, bet kas vēl trakāk kādā brīdī vērtni atgāžot būtu risks to uzgāzt sev virsū (esmu redzējis kā parastas balkona durvis izlūzt no furnitūras).

2015-05-29 13.41.23

Mērogam izmēri busiņš VS logs

2015-05-29 13.42.19 

Rāmja platums 200mm, viena puses bīdāmā, otra fiksētā.

2015-05-29 14.09.47

Siltais slieksnis, termiskais tiltiņš tiek pārrauts pateicoties alumīnija profila sadalīšanai divās daļās. Visas durvis pamatā tiek stiprinātas ar skrūvēm un enģēm sienās augšpusē un sānos, bet apakšā viss rāmis balstās uz 3 punktiem – sāni un vidus, pārējo stingrību nodrošina sliekšņa profils.

2015-05-29 16.04.17

Stiklu pakete atšķirībā no pārējiem logiem ar ārējo 6mm stiklu. Iemesls tam pārāk liels stikla laukums un lai neveidotos pārāk lielas statiskās slodzes no ārpuses tiek likts biezāks stikls. Vienas paketes svars 105 kg.2015-05-29 21.39.41

Izvēlējos variantu durvīm bez slēdzenes vai roktura no ārpuses (ārpusē ir iedobe aiz kā var stumt vērtni), jo šādā variantā bīdāmā daļa pilnībā ieiet aiz fiksētās un ir tieši 1.5 metru plata eja. Jā un vēl, ar visu to, ka bīdāmā vērtne sver ap 140kg, to mierīgi varēja atvērt un aizvērt 6 gadīgs puika, vienkārši pagriežot rokturi un pavelkot aiz tā uz sāniem.

P.S. Tagad atliek vienīgi noņemt rokturi, nolīmēt visas malas un līdz būvdarbu pabeigšanai neizmantot (un aizliegt to darīt celtniekiem), lai drošības pēc neapskādētu ar būvmateriāliem vai kādu krītošu priekšmetu.

Šis ieraksts tika publicēts Būvniecība, Logi ar birkām , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

14 Responses to Bīdāmās terases durvis

  1. juriators saka:

    Cik šādas durtiņas izmaksāja?

    Patīk

  2. Armands saka:

    Sveiks! Vai zem durvīm likāt arī siltinājumu?

    Patīk

  3. Ernests saka:

    Slieksnis ir no plastikāta un itkā var nesiltināt, bet starp pamatiem un slieksni sanāk ~ 3-4cm sprauga, ko tas aizpilda ar poliuritāna putām, kas tad kalpo par siltinājumu.

    Patīk

  4. Prakstisks jautajums 🙂 Kaa, vai ar ko esi tirijis slieksni, lai vieglak veras valaa ? Patreiz esmu darba puteklu likvidesana un sieva sudzas ka durvis gruti veras 🙂

    Patīk

    • Ernests saka:

      Kamēr strādā never vaļā 🙂
      Bet tur jau ir sliede nevis rene – var kaut ar lupatu smiltis noslaucīt.

      Uzzvani logu licejiem gan jau tiem būs padoms

      Publicējis 1 person

      • Vakar visu, kur vien var tikt klat iztiriju, bet secinajums ir, ka ar to nepietiek, jo izskatas, ka japieregule par 2 mm uz leju atversanas pozicija, jo ja nee augsaa ir berze, kas apgrutina atversanu. Aizsutiju epastu lodziniekiem, lai iedod padomu, kaa piereguleet.

        Patīk

  5. Tatjana saka:

    Sveiks!
    Esam pārdomās par bīdamās durvis likšanu izejai no virtuves uz terasi. Ailes izmērs ir 1,600 x 2700 (PxA). Pakonsultējamies ar logu meistaru, viņš viennozīmīgi neiesaka mājā likt bīdamās durvis, pamatojot, ka tās ir domātas tresēm, tādēļ daudz sliktās tura siltumu un nenodrošina pietiekoši labu siltumizolāciju. Padalieties, lūdzu, pieredzē, ka Jums dzīvojas ar šādām (diezgan lielām) bīdāmajām durvīm? Vai ziemā nav auksti, vai neveidojas kondensāts uz loga utt. Kādi trūkumi?

    Patīk

    • Ernests saka:

      Nevienā brīdī pat pie -25gradiem ziemā nejutu ne aukstumu ne ari bija kondensats. Bet tas ir konkretam profilam ar 3stiklu paketi.
      Svakiem logiem varetu but aukstakminetas problemas.
      Bet ja loga ailes platums ir tikai 160cm tad es par bidamam durvim nedomatu – drizak ieliktu dubulto vertni bet statna pa vidu, lai var atvert abas puses un nav pa vidu profils.

      Patīk

  6. Gints saka:

    Sveiks!
    Kā ar blīvējumu šīm durvīm. Esmu dzirdējis, ka tas samērā ātri nolietojoties.

    Patīk

    • Ernests saka:

      Es kā lietotājs varu apgalvot ka nu jau pēc 3 ziemām nav nekadu problemu – silti, cauri nepūš, lietus cauri nelīst.
      Jāizvēlas kvalitatīvs ražotājs un montaznieks.

      Patīk

  7. binary saka:

    Sveiks!
    Vai durvis tiek aktīvi lietotas? Vai ir bijušas kādas problēmas? Kaut kas sadilis, kaut kas izregulējies? Ar salu, cik noprotu, nekādu problēmu nav bijis?
    Man aile uz terasi ir 2.2m x 3.6m (sienas platums 5m), svārstos starp veramajām durvīm ar vienu vai divām vērtnēm un bīdāmajām durvīm. Pagaidām optimālākais šķiet divas neveramas daļas pa ~90cm un vidū divas veramās daļas pa ~90cm.

    Patīk

Dalies ar savu viedokli

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.