Logi pasūtīti pie AVU logi

Apkopojot 20 logu ražotāju piedāvājumus un apmeklējot 4 ražotnes klātienē ir pieņemts lēmums par logu ražotāju, veikti uzmērīšanas darbi un noslēgts līgums.

Statistikai: piedāvājumus atsūtīja 20 firmas (22 piedāvājumi), pat pēc atkārtotas precizēšanas 3 piedāvājumi neatbilda vispārējām prasībām, tālāk vēl 8 piedāvājumi tika atsijāti dēļ neatbilstošas prasībām bīdāmās loga furnitūras, atlika 11 piedāvājumi, no kuriem 3 atkrita dēļ cenas (koks).

Pasūtīto logu specifikācija:

Profili.............: BLR 86 / FLG Z 57 PHZ-THERMO./GENEO
Komplektācija.......: KOMPLEKTS AR STIKLU UN PAL.PR.
Krāsa...............: ANTHRAZITGRAU/WEISS
Furnitūra...........: 1x Op.-Tilt (ActivePilot Comfort PADK)
Stikls/Pildījums....: 3K4OTS3+4+4OTS3TERMIX Uw0,5
Ug_vērtība/G_vērtība: 0.500/0.490
Papildinformācija...: BLENDRAHMEN 86 MD mD GENEO

Kāpēc tad es apstājos pie AVU logi ?

  1. Pašiem sava ražotne. Pie tam ražotnē varēja vērot kā tiek montēta tāda paša tipa bīdāmā sistēma. Tas nozīmē, ka gan paši saražos, gan nebūs tā ka uz mana pasūtījuma mācīsies ko montēt.
  2. Kompetence un attieksme – Jānis un Rolands Lejnieki mani pārliecināja gan ar savām zināšanām par logiem un to knifiem, gan ar to ka nemēģināja iestāstīt cik “kruta” ir kāda dārga opcija, kuru nu būtu jāizvēlas (pat ar visu to ka pie viņiem atnācis klients ar “degošām acīm”, kas pats prasa par dažādām iespējamām papildus fīčām 😀 ). Divas stundas notirdīju par logiem, durvīm, montāžu, furnitūru un citiem jautājumiem, izstaigājām ražotni.
  3. Vienīgie pēc noklusējuma piedāvāja 86 augstuma profilu, pārējie piedāvājumus veidoja uz 72 augstuma profila (plika vai ar termoieliktni) un reizēm pat mēģināja atrunāt no 86 profila izmantošanas kā tādas.
  4. Savi montāžnieki, kas ne tikai montē bet arī uzmēra loga ailes. Tātad pēc tam nav jautājumu par to kurš tad ir nepareizi uzmērījis aili.
  5. Cena – lai arī nebija pats lētākais variants, bet no īsā saraksta bija stabili TOP 3
  6. Jāatzīst ka par labu nospēlēja arī divu pazīstamu cilvēku pozitīvā pieredze ar AVU logiem.

Kas mani pozitīvi pārsteidza (sīkumi bet patīkami).

  1. Man dažiem logiem ir horizontālais dalījums, kas gandrīz sakrīt ar tehniskās telpas durvīm. Tā kā dogi un durvis ir vienas fasādes pusē, tad puiši paši piedāvāja piedzīt šos dalījumus maksimāli vienā līmenī pret virtuves logu.
  2. Par to pašu cenu kas citiem, būs logu montāža uz lentām + līmes hermētiķis, nevis kā vairums “parastā” soudal lente ar knapu iestrādāto līmlentu.
  3. Līgumā garantija 3 gadi stikla paketēm un montāžai, 10 gadi profilam un furnitūrai. Protams paliek tāds sīkums kā sākot ar trešo gadu ikgadējā profilaktiskā apkope lai saglabātu garantiju, toties nebaidās garantēt par to ko saražo.
  4. Izgatavošanas termiņi ap 2 nedēļām
  5. Melna stipra kafija ofisā 🙂

Jā un vēl viena atkāpe par ieejas durvīm – tā kā ieejas durvis ir tas objekts, kas būvobjektā parasti visvairāk cieš, man tika piedāvāts, ka durvis man uztaisīs un uzmontēs vēlāk, kad es būšu iekšā ticis galā ar lielajiem darbiem un materiāliem, citādi tipiski būvniecība vēl nav galā bet ieejas durvis jau ir celtnieku apskādētas. Piekritu šādam variantam, vēl jo vairāk tāpēc, ka neesmu vēl līdz galam izlēmis kādas tad pēc izskata un materiāla es tās ieejas durvis gribu – bet tā būs vēl pāris mēneši laika pārdomām un meklējumiem.

P.S. Ja atskaitām dārgo koka galu un lēto noname galu, tad visi pārējie piedāvājumi neatkarīgi no loga profila un ražotāja iekļāvās +-10% robežās pret vidējo cenu, bet 10 piedāvājumiem cena atšķirās knapi par 100eur. Tāpēc iesaku ražotājiem padomāt par to kāds ir viņu serviss un klientu apkalpošanas līmenis, jo pie šādiem pasūtījumiem attieksme bieži vien ir dārgāka par ietaupītiem 100eur.

Šis ieraksts tika publicēts Būvniecība, Logi ar birkām . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

12 Responses to Logi pasūtīti pie AVU logi

  1. mēginu būvēt saka:

    Sveicināti! Ar lielu interesi lasu jūsu aprakstīto būvniecības gaitu ar īpaši izsvērtajiem piedāvājumu variantiem un pieņemtajiem lēmumiem, kas man – indivīdam bez pieredzes būvniecības jomā dod daudz vērtīgu atziņu. Vēlējos pajautāt – vai jūsu pamatnodarbe arī saistīta ar ar būvniecību?
    PS. Ņemot vērā jūsu šā brīža pieredzi, šķiet, ka varētu kļūt par labu konsultantu pasūtītājiem, lai “neapmaldītos džungļos un neuzķertos nepareizajam āķim ”
    Gaidu turpinājumu.

    Patīk

    • Ernests saka:

      Nē ikdienā ar būvniecību nenodarbojos, citā nozarē vadu projektus. 🙂
      Lai neapmalditos piedāvājumos galvenais ir saprast ko gribi panākt un plānot vismaz pāris soļus uz priekšu, tad vairs to piedāvājumu nemaz nav tik daudz jo liela daļa neatbilst prasībām

      Patīk

  2. Rehau saka:

    Ar nepacietību gaidām bildes no montāžas procesa

    Patīk

  3. Aleksejs saka:

    Montāžā būs ar izbīdijumu kā Kostenam, koka ramī, jeb kauka savadāk?

    Patīk

  4. Intereses pec – kads ir videjais U logiem, ja paketei Ug=0.5?

    Patīk

    • Ernests saka:

      Labākais rādījums neveramam logam 1200x1800mm Uw=0.65
      Sliktākais rādījums veramajam vēdlodziņam 800x600mm Uw=0.85
      Vidēji logi 0.70-0.75 (atkarībā no tā vai veras kautkur trešdaļa vai puse loga
      Bīdāmais logs Uw=0.83
      Durvis 0.86 un 0.83

      Patīk

  5. mo saka:

    Skats no alas 🙂 Dīvaini, ka izvēlējies plastmasas logus, ņemot vērā, ka kopumā uz māju nenormāli pārmaksā. Aizbrauc uz Latgali un ar džekiem sarunā normālus koka logus, par labu cenu. Plastmasa – weaaahhhhh

    P.S. Un jā, internetā tenderus koka logiem nevajag taisīt, jo puikas no Latgales ir puikas parastie

    Patīk

  6. Imants saka:

    Labdien.Vai ir iespējams minēt tās četras kompānijas kuras apmeklēji klātienē ?

    Patīk

  7. Atbalsojums: AVU Logi – Atieksmei ir nozīme – Ķiršuparks

  8. Atbalsojums: Rehau Geneo – ne viss kas Geneo ir “īsta manta” | Ģimenes māja no sapņa līdz atslēgai

Dalies ar savu viedokli

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.